Uitgelicht

Blog: Wat is het corona-virus?

maandag 19 september 2022

Beste Pebble TV-kijker,

Over de hele wereld doen mensen er alles aan om verdere verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Dit betekent dat de scholen en sportclubs dicht zijn gegaan en nu ook veel winkels hun deuren hebben gesloten. Onze regering heeft regels opgesteld waar alle Nederlanders zich aan moeten houden. Dit kan heel vervelend en saai zijn, net nu het zulk mooi weer is. Maar hoe beter wij ons hieraan houden, hoe sneller jij weer naar school kan!Wat is het corona-virus precies?
 

Het corona-virus, ook wel COVID-19 genoemd, is een soort griep. Veel mensen zullen het corona-virus krijgen, maar vrijwel iedereen wordt weer beter. Het virus heeft de vorm van een kroontje en daarom heeft het de naam corona gekregen (corona betekent ‘kroontje’ in het Spaans).

De eerste besmettingen vonden plaats in Wuhan, China. Artsen denken dat sommige dieren op een markt besmet waren met het virus en dit zo hebben overgedragen op mensen. Al snel verspreidde het corona-virus zich naar het Westen van de wereld en kwam zo in Europa terecht. Eerst in Italië en op 27 februari ook in Nederland.  


Hoe kan je het corona-virus krijgen?

Het corona-virus is erg besmettelijk. Dit betekent dat mensen met het virus andere mensen ziek kunnen maken doordat zij:
- niezen of hoesten in het gezicht van anderen;
- spullen of speelgoed aangeven;
- handen schudden;
- een kus geven.
 

Hoe weet je of je het corona-virus hebt?

Als je het corona-virus hebt, kun je je verkouden en ziek voelen. Ook kun je kortademig zijn en koorts hebben. Zorg ervoor dat je minimaal 2 weken thuis blijft om uit te zieken.
 

Wat kan jij zelf doen?

Het is heel belangrijk om nu extra goed voor hygiëne te zorgen.
- Was je handen regelmatig.
- Gebruik papieren zakdoekjes.
- Hoest of nies aan de binnenkant van je ellebogen.
- Blijf zoveel mogelijk rondom het huis.
- Wees voorzichtig met een bezoekje aan je oude opa, oma of buurman. Zij zijn extra vatbaar voor het virus.

StoryZoo over het corona-virus
Bekijk hier wat Bax, Toby en Pepper te zeggen hebben over het corona-virus


Nog meer filmpjes bekijken? Wij hebben ook een YouTube-kanaal, abonneer je om als allereerste de nieuwste trailers van Pebble TV te bekijken.

Vind je het leuk om foto's te zien van jouw favoriete animatiefiguren? Volg ons dan op Instagram.

"Pebble TV, vertrouwd voor jong en oud"

Facebook
Instagram
YouTube
Email
Website

Copyright © 2020 Pebble TV